Zirc

2013.02.18. 20:23

A téli olvasópályázat eredményei

Zirc - Nyolcvan gyermek vett részt a Békefi Antal Városi Könyvtár olvasást népszerűsítő programján, a Hóolvasó pályázaton, összesen 529 kötetet olvastak el.

Varga Domokos Péter

A pályázat a téli szünetre koncentrált, a 2012.december 1-től 2013. január 31-ig tartó időszakra vonatkozott. (A könyvtár korábban a nyári szünetre is írt ki pályázatot, Virágolvasó címmel.) A programban nem csak a zirci, hanem a környékbeli gyerekek is részt vettek, így például a Porván, Akliban, Bakonybélben, Somhegyen, Bakonyszentkirályon vagy Cseszneken élők.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a közelmúltban került sor.

Igmándyné Hebling Gabriella és Kovács Eszter a felső tagozatos diákok II. helyezettjével, Kovács Ákossal (Fotó: Városi könyvtár, Zirc)

Igmándyné Hebling Gabriella, a Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde igazgatója  elmondta: nagyon fontos, hogy már a kisgyerekek is sok mesét, verset, mondókát hallgassanak, azokat megszeressék, ezáltal kialakuljon bennük az igény, hogy később önállóan is keressék a könyveket, olvasókká váljanak.

Ezért ennek a korcsoportnak is meghirdették a pályázatot, díjakat osztottak ki közöttük is. (Ennek a korosztálynak értelemszerűen a szülők, nagyszülők, testvérek olvasták fel a kikölcsönzött könyveket.) Itt a helyezések I-III-ig az alábbiak szerint alakultak: Ottó Csaba, Kutasi András, Dávid Andrea. Az alsó tagozatos diákoknál a sorrend a következő: Bittmann Marcell, Kiss Rebeka, Palánkai Tünde. A felsősöknél Mitro Apolka olvasta el most a legtöbb könyvet, őt Kovács Ákos és Nagy Erik követte.

A díjakat Igmándyné Hebling Gabriella, Lingl Zoltán önkormányzati képviselő, a Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola igazgatója, valamint a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház megbízott igazgatója, Kovács Eszter adta át. A gyerekeket oklevéllel és ajándékokkal jutalmazták, utóbbit minden résztvevő kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!