Zirc

2015.06.16. 14:19

Pedagógusokat ünnepelt Zirc

Virtuális virágliget, sok-sok bölcs idézet a pedagógushivatásról, és két csodás hangú énekesnő a hosszú idő után újra megszervezett Városi Pedagógusnapon.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepelteket, a város pedagógusait dr. Benczik Ágnes Adrienn, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke köszöntötte, majd méltatta Tribel Andrásné tanítót, akit az önkormányzat „Zirc Város Közoktatásáért" kitüntetésben részesített.

Tribel Andrásné, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nyugdíjazás előtt álló pedagógusa a pályán eltöltött négy évtized alatt hasznos javaslatokkal, bemutató órák tartásával bizonyította, hogy magasfokú hivatástudattal rendelkezik. Módszertani ismereteit folyamatosan bővítette, a megszerzett tudást munkájába beépítette.

Tribel Andrásné Éva, a pedagógushivatás kitüntetettje az elismerő oklevél mellé kapott virággal

Tanórákra való felkészülését a lelkiismeretesség, a lényegre törés, a gyermekkel szemben támasztott igényesség, következetesség jellemezte. Mindig arra törekedett, hogy érdekes, új, ötletes módszereivel minél jobban felkeltse tanítványai figyelmét és érdeklődését.

Munkáját körültekintően végezte, diákjaival és a szülőkkel is nagyon jó kapcsolatot tudott kialakítani és ápolni. Egyénisége, rátermettsége, céltudatos munkája kiváló nevelőt alakított belőle, szerény magatartásával pedig kivívta kollégái, felettesei és a város elismerését is.

Lakatos-Ézsiás Anita és Schnöller Hedvig várpalotai énekművészek könnyűzenei műsorukkal teremtettek remek hangulatot a Városháza nagytermében, majd Ottó Péter polgármester emelte poharát a pedagógusokra, megköszönve egész éves munkájukat.

Szerző: Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!