Zirc

2014.10.06. 13:01

Bemutatkozik Busz János (Fidesz–KDNP)

Pénzesgyőr – Busz János a Fidesz–KDNP jelöltje Pénzesgyőrben, terve többek között az, hogy a tíz éve megkezdett faluközpont kialakítását folytathassa.

Kutasi Zsófia

Busz János negyedik alkalommal indul polgármester jelöltként. Eddigi kiemelkedő eredménynek tartja, hogy a településen az utóbbi két évben a közmunkaprogramban a 13 millió forint állami bértámogatásnak köszönhetően a regisztrált álláskeresők száma a minimálisra csökkent.

– Első lépésünk a bezárt kis posta eMagyarország pontként történő hasznosítása volt. Később a községi könyvtár is ide költözött. Három éve a raktárnak, fatárolónak használt helyiségek átalakításával folytattuk tervünk megvalósítását. Idén már az új helyre költözhetett hivatalunk – tudtuk meg a jelölttől.

Idén folytatódnak a fejlesztések; novemberben elkészülnek a zöld mezős beruházás során az új, minden igénynek megfelelő egészségház tervei.

– Meglévő anyagi lehetőségeink felhasználásával, kormányzati támogatással merünk nagyot álmodni. Szerényen, hitelfelvétel nélkül, testületi egyetértéssel dolgoztunk - fogalmazott Busz János. Szeretném, ha a faluban, családjukkal itt élő fiatalok részt vállalnának a munkámban, hogy megismerhessék azt, és nyugodt szívvel adhassam át ezt, a mindenki életében jelentős feladatot - tette hozzá.

A tervek között szerepel a szennyvíz csatornázás, a téli közmunka program keretében térkőgyártás, játszótér építése, közművilágítás korszerűsítése, a ravatalozó felújítása, valamint a kultúrház fűtéskorszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!