Zirc

2014.07.14. 15:20

Francia adomány

Zirc - Egy francia humanitárius szervezettől újra adomány érkezett az Erzsébet Kórház és Rendelőintézetbe.

Müller Anikó Hanga

Az elzászi Mulhouseben működő Philadelphie keresztény gyülekezet hetedik alkalommal juttatott értékes küldeményt az egészségügyi intézménybe, a Zirci Bérea Pünkösdi Gyülekezet közvetítésével, tájékoztatta a Naplót Földesi Tamás lelkipásztor. Elmondta, a kapcsolat 2006 óta él, kórházakból, gyógyszergyártó cégektől gyűjtik össze a szállítmányt, melyet önkénteseik csomagolnak, ellenőrzik és készítik elő a szállításra, s annak költségét ugyancsak magukra vállalják.

A francia adományokat Varsányi Attila gazdasági, Valler Ilona ápolási igazgató, valamint Földesi Tamás lelkipásztor vette át (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A francia szervezet csak olyan helyekre juttat ajándékot, ahol működik helyi pünkösdi gyülekezet, mert vallják, a keresztény hit összeköti őket, s nem csak prédikálni kell, hanem kézzel fogható formában is segíteni. Áprilisban küldöttségükkel bejárták az Erzsébet kórházat, egyeztették a vezetéssel, mire lenne leginkább szükségük a gyógyító munkához.

A húsztonnányi adomány steril műtéti szetteket, infúziós szerelékeket, kötszereket, kötszerrögzítőket, betegalátéteket, gumikesztyűket tartalmaz, mondta el lapunknak kérdésünkre Valler Ilona ápolási és Varsányi Attila gazdasági igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!