Zene

2014.10.01. 20:11

Szívből zenél a Budapest Bár

Amikor koncertezünk, hatalmas energiák szabadulnak fel, és nem csak a közönséget, hanem egymást is nagyon jól elszórakoztatjuk – állítja Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője.

Polgár Tibor

Az országszerte méltán népszerű zenekar a '20-as, '30-as évek kupléival, sanzonjaival, kávéházi cigányzenéjével szerzett magának hírnevet és elismertséget. A Farkas Róbert által 2007-ben éltre hívott együttes repertoárja az évek során örökzöld táncdalokkal és filmslágerekkel, valamint saját szerzeményekkel is bővült, miközben továbbra is megmaradt a Budapest Bár egyedi hangzásvilága.

A zenekarvezető a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon adott koncertjük előtt elárulta, annak idején csupán egyetlen album elkészítéséért hívta össze a zenekart.

– Nem gondoltam volna, hogy koncertezni is tudunk majd, hiszen minden énekesünk nagyon elfoglalt a saját zenekarának köszönhetően. Éppen ezért eleinte csak hétköznap játszottunk, de minden egyes tag annyira megszerette a Budapest Bárt, hogy igyekszünk hétvégén is zenélni. Hetedik éve vagyunk együtt. Eleinte a '20-as, '30-as évek dalait adtuk elő, mígnem mára már egészen a kortárs slágerek feldolgozásáig jutottunk. Nem utolsósorban pedig megszületett az első Budapest Bár-dal is – fogalmazott Farkas Róbert, akit rokoni szálak kötnek Pápához, ugyanis a felesége pápai származású.

Mint mondta, a Budapest Bár nagyon különleges zenekar, abból a szempontból, hogy nem egyetlen frontember áll a középpontban.

– Amikor eljövünk közösen koncertezni, hatalmas energiák szabadulnak fel, és nem csak a közönséget, hanem egymást is nagyon jól elszórakoztatjuk. Feledhetetlen hangulat keletkezik, amit mindig nagyon jó érzés átélni. Különösen tetszik, hogy egyszerre több generációt tudunk megszólítani, a kisgyerekektől kezdve a közép-korosztályon keresztül egészen az idősebbekig mindenkit meg lehet találni a közönség soraiban – fűzte hozzá.

– Hamarosan megjelenik az őszi albumunk, ami a párja lesz a tavasszal megjelent lemezünknek. Az új albumot is gazdagítja majd saját szerzemény, és ezt a hagyományt a továbbiakban is szeretnénk folytatni. A legutóbbi lemezünk pörgős, táncos dalokat tartalmaz, a készülő kiadvány pedig inkább líraibb, melankolikusabb lesz. Ugyanakkor zeneileg és stílusilag nagyon gazdagnak, izgalmasnak ígérkezik az új album – jegyezte meg mosolyogva Farkas Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!