Zene

2015.03.04. 19:29

Más bolygóra repít el a zene

Ajka - Minimális különbséggel maradt le a dobogós helyről a Dal című televíziós vetélkedőben a magyarpolányi és ajkai huszonévesekből álló Other Planet zenekar.

Tisler Anna

A felhívásra Nagy Leopold figyelt fel és beszélte meg a másik három taggal, hogy küldjenek el egy saját szerzeményt. Kíváncsiak voltak a zsűri véleményére, de nagyon nem izgultak. Aztán megjött az eredmény. Sikerrel vették az első akadályt, a 350 pályázó közül bekerültek a legjobb harminc közé, így készülhetnek az elődöntőre. Amikor tehették, összejöttek gyakorolni. A budapesti bemutatkozást követően sokan gratuláltak nekik. Majd ismét érkezett a jó hír, a középdöntőben is várják őket. Akkor negyedikek lettek, így a döntőben már nem vettek részt.

- Erőfelmérésnek, egy jó lehetőségnek fogtuk fel a versenyt - mondta Széll Bálint, aki 2010-ben gyermekkori barátjával, Szikra Péterrel megalapította az együttest. - A zsűri tagjai közül Csiszár Jenővel, Pierrottal és Ruzsa Magdival tudtunk pár szót váltani. Jól estek a kedves szavaik. De a mi igazi éltetőnk a közönség szeretete, az ismerősök elismerése. A Dal volt az első verseny, amin szerepeltünk. Megtapasztaltuk annak hangulatát, jól éreztük magunkat, gazdagabbak lettünk azáltal. A szereplés után nőtt a közösségi oldalunk látogatottsága is.

Több taggal is dolgoztak együtt rövidebb-hosszabb ideig, majd csatlakozott hozzájuk Nagy Leopold és Őry Ádám basszusgitáros. Magyarpolányban állandó helyük van, ahok gyakorolhatnak. Számaik néhány kivételtől eltekintve saját szerzemények. A szöveget Bálint írja. A csapat pop-rock stílusban zenél.



- A zene, a dallam, ami megfogja a hallgatót, de a szöveg is fontos - tette hozzá Bálint. - Adunk elő vidám, laza, és elgondolkodtató, komoly mondanivalójú számokat is. Így mindenki, aki szereti ezt a műfajt, eldöntheti, a hallgatás pillanatában melyik illik legjobban a hangulatához.

Bálint elmondta, neki nincs kedvenc zenei müfaja, hangulatától függ, mikor mit hallgat.

A zenekar már készül a nyári bulikra, fesztiválokra. Rajongótáboruk tagjai, többségében fiatal hölgyek, már érdeklődnek a helyszínek iránt.

A négy huszonéves zenész naponta tapasztalja, hogy az internet, a közösségi oldalak, a már csaknem mindenki számára hozzáférhető technika milyen rövid idő alatt népszerűvé tud tenni bárkit. Hátránya, hogy bárki bármit feltölthet, így a hallgatónak nehezebb az értékeset megtalálnia.

- Mi ennek még csak az előnyeit érezzük - mondta Bálint.

A tagok közül a legfiatalabb, a húsz éves Ádám életét jelenleg a zene tölti ki, a töbiek munka mellett vállalják az előadói pályával járó kötelezettségeket. Mindannyian sokoldalúak. Bálint mérnök közgazdászként szerzett diplomát. Dobol, fest, fotózik, régi butorokat restaurál.

- Fotózáskor az arcok, a hangulatok fognak meg, azokat akarom megörökíteni - tudtuk meg. - A butoroknál ismét divat a koptatott, vintage stílus. Most épp egy asztalon dolgozom.

Az igazi kedvenc azonban a zene, amellyel örömet szerez a hallgatóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!