Zene

2015.03.06. 14:30

Europe a Harleyn

Alsóörs - A Final Countdown már biztosan felcsendül az idei Harley- Davidson-fesztiválon, a svéd Europe együttes ugyanis fellép a nyáron.

Prevics Éva

Már azt is tudni, hogy pontosan mikor: június 13-án 22 órai kezdettel áll színpadra a legendás banda.

A XXI. század legmodernebb fénytechnikájával és egyedülálló díszlettel készül a 16. Open Road Festre (korábbi nevén Harley -Davidson-fesztivál) a világhírű Europe.

A svéd együttes egy végső visszaszámláláshoz méltó show-t ígér júniusi koncertjén. A különleges show miatt a fesztivál eddig megszokott nagyszínpadát jócskán át kell majd alakítani, illetve az esemény presztízsét tükrözi az is, hogy a zenekar és stábja számára külön bejáratú, extra öltözőket kell biztosítani a szervezőknek áll az eseményről kiadott közeményben.

Különleges látvánnyal, XXI. századi fénytechnikával várják nyáron a motorozás és a rockzene szerelmeseit a Balaton partjára

A bandát Joey Tempest és John Norum alapította, akik az éneklés és gitár mellett a dalszövegeket is írták. Hozzájuk csatlakozott később a basszusgitáros John Levén, továbbá jelenleg Mic Michaeli és Ian Haugland alkotja még a zenekart. A banda egy hosszabb szünet után a kétezres években tért vissza. Azóta négy új stúdióalbumuk is megjelent.

Imádunk Magyarországra jönni, és külön megtiszteltetés, hogy a Harley -Davidson által fémjelzett fesztiválon léphetünk fel. Különleges látvánnyal, a legnagyobb szabadtéri fesztiválokat idéző fénytechnikával készülünk, hogy igazán emlékezetes koncertet adhassunk a Balaton partján! - mondta Joey.

Az énekes kitért arra is, hogy ez a fellépés számukra is különleges: Most először jövünk az Open Road Festre, de mindig is nagy szerelmese voltam a motorozásnak például az egyik közelmúltban készült klipünk, a Rock the Night is egy ilyen motoros motívumra épül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!