Zene

2014.08.15. 17:05

A parkerdőben zúz a Depresszió

A szombati nap utolsó nagyszínpados fellépőiként a Depresszió zenekar legénysége zárja majd augusztus 30-án az Alfa Fesztivált. A banda hangos, látványos és minőségi koncertet ígér.

Szabó Péter Dániel

A másfél évtizeddel ezelőtt alakult csapat tagjai jó eséllyel felteszik majd a koronát a nyár utolsó szabadtéri bulijára, hiszen ők lesznek az utolsó este utolsó fellépői a Cseri-parkerdőben. A nyár egyébként a Depresszió zenekarnak is a pörgés időszaka, koncertről koncertre, fesztiválról fesztiválra járják az országot, hogy mindenkihez eljusson a jó magyar rock muzsika.

– Aki ismer minket, az tudja, hogy minden koncertet nagyon komolyan veszünk, tehát eléggé aktív időszak ez számunkra, de nem panaszkodunk, mert szeretjük, amit csinálunk – mondták el a fiúk. – Az ország szinte minden pontján felbukkantunk, sőt, az ország határain túl is több helyen játszottunk. Örömmel mondhatjuk, hogy nagyon sikeres eddig a nyári szezon. Ilyenkor azonban nem sok idő jut a privát utazgatásokra. Nem is baj, hiszen nem vágyunk még több megtett kilométerre, a pár napos nyaralást is rendszeresen egy Budapest közeli településen töltjük.

Augusztus 30-án, azaz szombaton este ad koncertet a várpalotai Alfa Fesztiválon a Halász Feri (középen) vezette Depresszió zenekar (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A nyár folyamán elkészült a fiúk legújabb lemeze is, amelyről néhány nótát talán már a várpalotai közönség is hallhat az augusztus 28-tól 30-ig tartó Alfa Fesztiválon. – A lemezzel már kész vagyunk, de csak október elsején jelenik majd meg. A személyes meglátásom az, hogy egy nagyon erős anyag lett. Bízunk benne, hogy a közönség is imádni fogja – tette hozzá a frontember, Halász Feri, aki bandájával a közelmúltban három nap alatt négy koncertet adott.

– Volt már hasonlóan húzós hétvégénk, de azt nem állíthatom, hogy rutinfeladat lett volna számunkra. Ráadásul a hőség sem könnyítette meg a dolgunkat, de mind a négy buli remekül sikerült. Az biztos, hogy szükséges némi fizikai állóképesség egy ilyen mutatványhoz. Ilyenkor igyekszünk egy picit visszavenni a koncertek utáni mulatozásból, hogy ne menjen a következő este kárára. Már amennyire ez egy rock zenekar esetében kivitelezhető – tette hozzá nevetve.

A rengeteg nyári koncert sok utazással is jár, így adódik a kérdés, hogy a kisbuszban milyen zenét hallgatnak, mivel melegítenek a bulikra a Depresszió tagjai? – Útban a koncertek felé mindenevők vagyunk. Ilyenkor szoktunk egymásnak új zenéket mutatni, de az is előfordul, hogy csendben utazunk, mert tudjuk, hogy a következő órákban csak a zenéé a főszerep. A hazaúton aztán a bolondozásé a főszerep. Vagy valami súlyos, régebbi kedvencünk üvölt, vagy a legborzasztóbb popzenék. Néha már sportot űzünk abból, hogy ki tud vállalhatatlanabb slágereket hozni – mesélték mosolyogva a fiúk, akik már nagyon készülnek nyárzáró várpalotai koncertjükre.

– Egy ilyen komoly, szezonzáró estének alapból van egy speciális hangulata. Másrészt az is elmondható, hogy itt tudunk utoljára feltöltődni az őszi turnéig a közönségtől kapott energiával, tehát igyekszünk alaposan kihasználni majd a színpadon töltött időt. Hangos, látványos és minőségi koncertre készülhet mindenki, egy hatalmas energialökettel megspékelve. Külön öröm, hogy ismét a Cseri-parkerdőben játszhatunk, hiszen korábban, egy másik fesztiválon többször is jártunk már ott. Alapból szeretünk jó körülmények között, jó közönségnek játszani, csak a hab a tortán az, ha mindezt szép környezetben tehetjük.

Fesztiválhangulat ide vagy oda, a minőségi feltételekből egy könnyedebb, nyári bulin sem enged a Depresszió.

– A technikai stábunknak nehezebb egy fesztivál koncert, hiszen ilyenkor gyorsan kell dolgozni. Imádunk koncertezni, a pár száz fős fellépésektől a művházas vagy csarnokos bulikon át egészen a nagyszínpados, több ezres fesztiválokig mindenhol jól érezzük magunkat. Az a lényeg számunkra, hogy milyen visszajelzést kapunk a közönségtől. Ha ők megőrülnek, akkor mi is. A fesztiválos bulikon persze nagyobb hangsúlyt kapnak az ismertebb dalaink, hogy azok is könnyen el tudják magukat engedni, akik felületesen ismerik a Depressziót, vagy még csak most barátkoznak velünk. A saját koncerteken ezzel szemben a kihagyhatatlan kedvencek mellett elfér egy-két ritkaság is – mondták el a banda tagjai, akiknek egy érdekes szokásuk is van.

– Amikor a kisbuszunkkal elhaladunk az esti koncertnek helyet adó település határát jelző tábla mellett, akkor bekiabáljuk, hogy „éésss yeah!”. Egyszer feledkeztünk meg róla, s elég rossz véget ért az esténk. Azóta mindenki résen van, ha megérkezünk.

 

Ősszel új lemez és országos turné

A fiúktól megtudtuk, október elsején jelenik meg a Depresszió zenekar hetedik nagylemeze, A folyamat zajlik címmel. A megjelenés előtt pár nappal érkezik majd az új klip is. Novemberben nagyszabású lemezbemutató turnéra indulnak, ami egészen december 20-ig fog tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!