Zene

2014.07.21. 09:24

A Besh o droM zárja a Világjava Esteket Veszprémben

Japán ütőegyüttes, jamaikai stílusú reggae zenekar és Besh o droM-koncert is várja a veszprémi Világjava Estek színpadán a zeneszeretőket július 30-tól három napon át – mondta el az MTI-nek a fesztivál szervezője.

Rébay Anett kiemelte: az első napon az Ataru Taiku nevű, japán zenét játszó ütőegyüttes lép fel, általuk a többezer éves keleti kultúra elevenedik meg a színpadon. A második napon a Riddim Colony Band lép a közönség elé, akik autentikus, jamaikai stílusú reggae zenét játszanak. Az együttes 2005-ös indulása óta a műfaj számos világnagyságával játszott már, köztük az osztrák House of Riddim csapatával. A zárónapon a Besh o droM muzsikál. Zenéjük a különböző kelet-európai hagyományok - román, magyar, cigány, balkáni zenék - sajátos újraértelmezése. A zenekar neve azt jelenti: üld meg az utat – tette hozzá Rébay Anett. A Veszprém óvárosában tartandó rendezvények díjtalanul látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!