Z-Generáció

2015.03.17. 18:15

Engedd el magad! - Mindenkinek kell egy hobbi, ami ellazítja

Mindenkinek van egy hobbija, amit nagyon szeret, különb a többinél. Amit, amíg csinál, megszűnik minden gondja. Ami kikapcsolja az agyát, és nem kell semmi másra gondolnia, csak a pillanatnak élhet.

Ezt a dolgot élvezve szabadabbnak és boldognak érezheti magát az ember. És mintha nem lenne idő, mintha megszűnne a körülötte levő világ. Ez egy lebegő érzés. Talán szárnyal? A válasz nem. Egyszerűen csak ellazít ez a tevékenység, már-már annyira, hogy azt érzi az ember, elrugaszkodott a talajtól, de nem esik vissza. Persze most jön a kérdés: miért ne repülhetne az ember ténylegesen?

Valakit a küzdősport rángat ki a feszültségéből

Van, akit az lazít el, ha felszállhat az égbe és kedvére repkedhet. Fentről látni a világot. Nehezen kifejezhető érzés, ezt személyesen kell átélni, nem olvasva. Vannak olyanok is, elég sokan, akik az extrém sportokban lelik meg ezt a fajta ellazulást. Repülőből kiugrani, hegyet mászni, bungee-jumpingolni, siklórepülni, ejtőernyőzni és még sorolhatnám. Ezek mind életveszélyes sportok, amiket, ha űz az ember, akkor, ha akarna sem tudna az élet nagy gondjaira gondolni. Dúl az adrenalin az emberben, és csak az izgalomnak él, a pillanatnak amíg ugrik vagy repül, semmi másnak.

Valakit pedig a küzdősport rángat ki a feszültségéből: ha egy bokszzsákot püfölhet kedvére. Kiütheti magából a felgyülemlett dühöt, energiát, fájdalmat.

Nekem személy szerint a száguldás adja meg azt az élményt, hogy ellazuljak. Tehát amíg lovagolok, síelek, addig semmi másra nem gondolok. Csak „repülök” a könnyedségtől, amit okoz. Élvezem, hogy megszűnt a körülöttem lévő világ, nincs senki más, csak én és a sebesség. Ezt az élményt a fülemben szóló zene teszi még jobbá, ami mindig az aktuális hangulatomhoz kapcsolódik. Én így újjá tudok születni, és később már újult erővel tudok szembenézni a kihívásokkal. Tisztább fejjel tudom megoldani az addig reménytelennek tűnő dolgokat.

Mindenkinek kell egy ilyen hobbi, különben belebolondulhat a nyüzsgő, gondterhelt napokba. Hiszen van olyan, hogy egyszerre belezuhan a világ összes gondja a nyakunkba. Ilyenkor muszáj, hogy legyen valami, ami segít megnyugtatni.

Schumicky Flóra

Címkék#hobbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!