Vörösiszap katasztrófa

2015.01.26. 20:11

Folytatódik az iszapper

Veszprém – Januárban újabb tanúmeghallgatásokkal folytatódik a vörösiszap-katasztrófa tárgyalása a Veszprémi Törvényszéken – tudta meg a Napló a bíróság sajtóosztályától.

Kovács Erika

– Decemberben az iratismertetés befejeződött, és ismét meghallgatták a számítástechnikai szakértőt – közölte még a törvényszék sajtóosztálya. A bíróság tavaly ősszel közzétett sajtóhírei között összegezte az eddigieket, miszerint B. Z. és társai ellen folyamatban lévő büntető ügy, ismertebb nevén vörösiszap-katasztrófa ügy 2012. január 19-én érkezett meg a Veszprémi Törvényszékre. A bíró az ügyre való felkészülést követően az ügyben először 2012. június 27-én tartott előkészítő ülést, az ügy érdemi tárgyalását pedig 2012. szeptember 24-én kezdte meg.

A tárgyalási napokon eddig összesen 5200 oldal jegyzőkönyv, illetve 500 óra hanganyag, körülbelül 13 óra helyszíni hang- és képfelvétel készült. Összesen tizenöt nap esett ki a kitűzött tárgyalási napokból ülnöki, védői, vádlotti betegség, illetőleg időjárási probléma miatt, valamint az érdemi munkából kilenc nap esett ki az ülnökök személyének megváltozása miatt. Összesen 184 tanút hallgattak meg, 230 sértett tanú vallomását olvasták fel, és felolvasták az egészségügyi dokumentációt, körülbelül 3200 oldalt. Meghallgattak mások mellett az orvos, informatikai, híradástechnikai, animációs, hulladékgazdálkodási, környezetvédelmi, áramlástani technológiai, tűz- és robbantástechnikai műszaki szakértőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!