gondatlan veszélyeztetés

2017.10.03. 13:58

Hibázott a targoncás, rádőltek a tartóelemek a sofőrre

A Tapolcai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy targoncavezetővel szemben, aki a munkavédelmi szabályok megszegésével sérülést okozott, közölte Gulyás Ildikó Veszprém megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Az egyik Tapolca környéki falu üzemében dolgozó férfi 2017 januárjában egy nyerges vontatóra és a hozzá kapcsolt pótkocsira kötegelt acélszerkezeti tartóelemeket rakodott az oldalvillás targoncával. A tartóelemek felrakásában segítségére volt a nyerges vontató sofőrje, aki mindeközben a teherautó platóján tartózkodott. A felrakásukat követően azonban az elemek megbillentek, és a platón tartózkodó férfi felé dőltek, majd a teherautóról a földre ugró férfi lábára estek, aki a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló törést szenvedett. A targonca vezetője munkája során megszegte az emelési művelet megtervezésére és végrehajtására vonatkozó munkavédelmi előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!