Veszprém

2014.12.19. 10:20

Veszprémi választás – Thürmer: nemzedékváltásra van szükség a politikában

A nemzedékváltás jegyében indítja jelöltként a Magyar Munkáspárt Szentpáli Kolos 20 éves budapesti egyetemi hallgatót a veszprémi időközi országgyűlési képviselő választáson – mondta a párt elnöke a városban tartott pénteki jelöltbemutató sajtótájékoztatón.

Thürmer Gyula szerint a 2015. február 22-i időközi választás tétje az, hogy sikerül-e a parlamentben olyan társadalmi rétegek érdekeit képviselni a jövőben, akiknek a képviselete eddig nem volt jelen, ilyenek a szegények, a pályakezdők és az egyetemisták.

Ennek érdekében indította a Munkáspárt a közelmúltban az újpesti választásokon 25 éves jelöltjét és ezért jelölte a 20 éves egyetemi hallgatót Veszprémben - közölte a pártelnök. Hozzátette, bár Szentpáli Kolos nem veszprémi, jól ismeri a fiatalok, a diákok problémáit.

Thürmer Gyula azt mondta, tiszteli az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor térségben végzett munkáját, ezért a legjobb jelöltjüket indítják, akinek a feladata egy jól működő térség meglévő értékeinek megőrzése és elsősorban a diákok, a családalapítás előtt álló fiatalok érdekképviselete.

Szentpáli Kolos a Munkáspárt jelöltje (Fotó: Facebook)


Szentpáli Kolos arról beszélt, hogy tapasztalatai szerint a jelenlegi parlamenti képviselők elszakadtak azoktól, akiket képviselnek, ami az ő esetében nem fordulna elő.

A február 22-i időközi választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!