Veszprém

2014.12.17. 17:15

Veszprémi választás - Bemutatkozott a Jobbik jelöltje

Bemutatkozott a Jobbiktól a veszprémi időközi országgyűlési választáson induló Damm Andrea.

Heffler Péter

Szerda délelőtt Veszprémben is bemutatkozott a február 22-re kitűzött veszprémi időközi országgyűlési választáson induló Damm Andrea ügyvéd, a Jobbik jelöltje.

– Veszprém város szülöttje vagyok, s emberré válásom legfontosabb éveiben e városnak, az itteni pedagógusaimnak, szeretteimnek köszönhettem azt, hogy különleges, sikerekben gazdag gyermeki éveket kaphattam. Ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Veszprém megyei 1. számú választókerület képviselőjelöltje lehetek – kezdte a devizahiteles perekből ismerté vált Damm Andrea, majd utalt a céljára, vagyis a kétharmados többség megdöntésére.

Damm Andreát indítja a Jobbik (Fotó: Heffler Péter)

– E párt az elmúlt négy és fél évben kezdeményezéseiben, javaslataiban, felszólalásaiban a polgárok érdekeit kívánta érvényre juttatni, s állhatatosan képviseli a társadalmi igazságosság megvalósulását.Veszprém város és huszonnégy település képviselete nem válhat mindössze egy választási matematika tényezőjévé. A hetvenötezer itt élő ember élete, érdekei képviselete az, amiért felelős embereknek felelős döntéseket kell hozniuk. Igen, ha nem kormányzópárti jelölt nyer, úgy a FIDESZ-KDNP pártszövetség parlamenti 2/3-a megszűnik. De tényleg csak arra szorítaná bárki a Veszprém megyei 1. számú választókerület szavazóit, hogy ezt az egyetlen lényeges kérdést vegyék figyelembe döntésüknél? Egy politikai erő 2/3-os többsége mindig, minden időszakban árt a demokratikus viszonyoknak. Ez ugyanis azt jelenti, hogy valójában nem a különböző érdekcsoportok (ezáltal az ország lakosságának nagy részét képviselő személyek) konszenzusa hozza létre az ország minden polgárának életét érintő döntéseket, hanem egyetlen politikai és gazdasági érdekcsoport alakítja azt. Jelölésem elfogadásával 38 év után köszönhetem meg szeretett szülővárosomnak azt a csodálatos gyermekkort, melyet ott kaptam. Ezzel köszönhetem meg a városnak, hogy szüleim oly nagyrabecsülésben, hivatásuk teljes kiteljesítésében élhették ott életüket. Ezzel köszönhetem meg Herend városának, hogy édesanyámat oly tiszteletben és szeretetben részesítették, amikor az ottani gyermekeket taníthatta. Ezzel a jelöléssel köszönhetem meg Bánd községnek szülöttét, nagyszerű professzoromat, volt köztársasági elnök urat, dr. Mádl Ferencet. Ezzel a jelöléssel köszönhetem meg mind a huszonöt település lakóinak azt, hogy a szocialista rendszer alatt is képesek voltak megőrizni polgári létüket, hagyományaikat, kulturális és szellemi igényességüket – tette még hozzá a Jobbik jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!