Veszprém

2014.01.30. 17:01

Veszprémi közgyűlés: megbízotti iroda a lakótelepen

Hosszú időre biztosítva lesz a lakótelepi körzeti megbízotti iroda működése a Stromfeld u. 9. alatt, hangzott el a városi közgyűlés csütörtöki ülésén.

Mátyus Tamás

Mint azt Némedi Lajos alpolgármester elmondta, egy nemrég tartott lakossági fórumon merült fel a lakossági igény a fokozottabb rendőri jelenlétre. Az új KMB-irodának a Stromfeld u. 9 alatt találtak helyet, melynek felújítását és működtetését négy képviselő, Stigelmaier Józsefné, Némethné Károlyi Jolán, dr. Strenner Zoltán és Takács László keretéből 1,1 millió forinttal támogatta.

Az ülésen arról is szó esett, a regionális operatív programokban bennmaradt közel 800 millió forint egy részére pályázhat Veszprém egy másik város mellett. Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott, nem véletlen ez, hiszen már több nagy projektet sikerrel vitt véghez a város. Most a Gizella, Fortuna és Sarolta udvarokat, a Lordok Háza mögötti és a szomszédos Jutasi út menti területet, a húszemeletes és a Brusznyai út közti szakaszt, a Hangvilla menti és a zeneiskola előtti parkot is megújítanák. Utóbbi épülete is része lenne a fejlesztésnek, felújítanák a homlokzatot és lecserélnék nyílászáróit.

Hozzájárulását adta a testület Marian Cozma emléktábla elhelyezéséhez is a Virág Benedek utcai gyilkosság helyszínére, melyet a Városi nyilvánosságért Alapítvány állít saját költségen.

Az ülésen tették le esküjüket az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjai, dr. Bálint Ferenc, dr. Földesi Csaba Tibor, dr. Herczeg Attila, dr. Poharánszki István és dr. Bors István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!