Veszprém

2017.03.24. 12:39

Elméletben és gyakorlatban is jók a veszprémi diákok

Veszprém - Kell hozzá a tapasztalat, hogy valaki magabiztosan vehessen részt a mindennapi közlekedésben - véli Hegedüs Károly autósiskola-vezető.

Leitner Vera

Fontos, hogy a fiatalok is megszerezzék a rutint, de a szabályok elméleti ismerete is elengedhetetlen. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából hirdette meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa nevű, országosan felmenő rendszerű vetélkedőt, melynek veszprémi fordulóján az ipari, illetve a Jendrassik-Venesz szakközépiskola és középiskola öt tanulója vett részt pénteken. A helyi megmérettetés a Veszprémi Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottsága (VBB) és a Delta Autósiskola közös együttműködésével valósult meg, a KRESZ-tesztírás után az autósiskola egy városi körre is elkísérte a diákokat kerékpár, segéd-motorkerékpár és személygépkocsi kategóriában. Muraközy Erzsébet címzetes rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója elmondta, a versenyt a VBB szervezésében már több évtizede megrendezik.

- Minden, a körzetünkbe tartozó középiskolát kiértesítünk ilyenkor - mondta el Muraközy Erzsébet. - A cél, hogy nagyobb biztonsággal alkalmazzák a már elsajátított közlekedési szabályokat.- A fiatalok balesetmentes közlekedését szeretnénk támogatni - mondta el Hegedüs Károly, az autósiskola vezetője. - Veszprém közlekedési rendszere egyszerű, a forgalom sűrűsége miatt is alkalmas arra, hogy itt szerezze meg az első tapasztalatait az, aki először ül volán mögé.

A versenyen gépkocsi kategóriában Gáspár Ábel I., Nagy Richárd II. helyezést ért el, segédmotor kategóriában Varga Dániel jutott tovább a Jendrassik-Venesz iskola tanulójaként. A kerékpáros kategóriában Budai Zalán, az ipari iskola diákja ért el első helyezést.  A megyei döntőre, melyre a megye több városából érkeznek majd a továbbjutók, április 12-én kerül sor Balatonalmádiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!