Veszprém

2014.06.21. 13:58

Védjük, tiszteljük az állatokat!

Veszprém - Futva, gyalogosan, kerékpárral, kerekesszékkel indultak el a Vámosi úti temetőtől a bicikliúton azok, akik segíteni szeretnék az állatokat, a veszprémi állatvédőket. A sportos délutánt a Veszprémi Állatvédő Egyesület szervezte Bartha Attila elnök vezetésével, szombaton.

Kovács Erika

Még több propagandára, ivartalanítási programra, azonosító chipelésre van szükség a felelős állattartás érdekében. Nem is szólva arról, hogy akinek lehetősége van rá, fogadjon örökbe állatot menhelyről, állatotthonból! - et mondta az indulás előtt Sigmond István, nyugalmazott állatkert igazgató, az egyesületet alapító Otthont az Állatoknak Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Bíró Gábor kerékpárral indult útnak, a négy éves kutyájával, Lencsivel, aki kezdetben a neki készült kosárban "bringázik" társaiért, később futni is fog.

 

Bakonyi Jánosné mozgáskorlátozottan is vállalkozott az útra, egy elektromos, speciális járművel, aminek lábtartóján ülve vele tartott Alfi, három esztendős kiskutyája, aki egyben társa is. "Nem is tudom, mi lenne velem Alfi nélkül" - utalt egyetlen társára az asszony. Mellette barátnője, Farkas Antalné ugyancsak mozgásában korlátozott, és ő is hasonló alkalmatossággal indult el. Tóth Viki egyszerre három kutyával futott, az édesanyja alapította még 1992-ben a veszprémi állatvédő egyesületet, és az egész családjuk segíti, támogatja az állatokat, ahogy csak tudják.

A résztvevők igény szerint többféle távot teljesítettek, 1,5 kilométertől egészen hat kilométerig a kerékpárúton, ahol sokan megnézték, megtapsolták őket. Bartha Attila elnök üdvözölte, hogy sokan csatlakoztak a tömeghez, aminek célja a figyelemfelkeltés is: az ember óvja természeti környezetét, különös tekintettel az állatokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!