Veszprém

2015.02.22. 12:38

Varga-Damm Andrea: a tisztaság és a béke a legfontosabb

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselőjelöltje nem szavazott Veszprémben. Délelőtt a Regina Mundi templomban volt misén, az újságírók, riporterek, televíziós stábok a templom előtt várták és kérdezték őt.

Balla Emőke

- Hallottam a  reggeli órákban, hogy nem minden szavazókörben csinálják becsületesen a mai napot, mert már találkoztam olyannal, aki jegyzeteli, ki van jelen és ki nincs a szavazáson. Megpróbáltam a templomban az ő lelki üdvükért is imádkozni, mert a tisztaság és a béke a legfontosabb mindannyiunknak. Ez már nem a hatalomról szól, hanem hogy lesz-e még itt tisztességes magyar nemzet. Napok óta mondom, hogy én már nyertem. Azt nyertem meg, hogy szeretetteli csodálatos kampányt folytattunk. Nem a másik negatívumait kell kiemelni, hanem a saját magunk jó cselekedeteit és tetteit. Ahogy láttam, nagyon sok jelölt kampányából kimaradt a hazaszeretet hangsúlyozása. Semmi más nem vezethet minket arra az útra, amire rá kellene térni. Nagyon köszönöm László Dezső plébános úrnak a szentbeszédét. Arról beszélt, hogy az anyagi hívság és a hatalom vezérli az emberiség nagy részét, kiveszik belőlük mindaz, amiért embernek születtünk és az, hogyan kell egymás kezét megfognunk ahhoz, hogy szép élet legyen a földön. Az anyagi hívságok másodlagosak, a legfontosabb, hogy magunkért és egymásért mit tudunk tenni.

A Jobbik jelöltje elmondta, arra számít, hogy a veszprémiek bölcsek. A csekély részvétel lehet a téli életritmus következménye, de lehet annak is oka, sokan úgy érzik, nincs kit választaniuk vagy olyan mindegy, hogy kit választanak, vélekedett. Nem biztos, hogy aszerint megy a világ, ahogyan az emberek szeretnék. Ma a hatalomért mindenáron való küzdelem határozza meg bizonyos politikai erők tevékenységét és ez már nem az emberekről szól.

Varga-Damm Andrea ma már nem kampányol, péntek este kampányzáró eseménnyel befejezte a kampányt. Szombaton és vasárnap barátaival, volt iskolatársaival találkozik, színházban volt. Bősze doktorhoz megy ebédre, hogy ezzel is mutassák, ellenfelek is tudnak szépen együttműködni.

Ha nem nyer, folytatja-e a politikában, kérdezték tőle.

- Megígértem Vona Gábornak, hogy 2018-ig mindenképpen segítem a munkámmal őket, a kampány tapasztalatait megosztom velük és segítek nekik, akik az emberekért és a haza ügyéért dolgoznak. Az én lelkemhez amúgy sem fér más.

A veszprémi időközi választásról folyamatosan tudósítunk. Kattintson!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!