Veszprém

2015.01.29. 13:15

Veszprémi közgyűlés: újraalakult az érdek-képviseleti fórum

Veszprém – Több rendelet módosítása mellett a Jutasi úti műfüves pályák üzemeltetőjéről is döntött a veszprémi közgyűlés csütörtökön.

Marton Attila

Megalakult a Veszprémi Közalkalmazottak Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsa. A szerv korábban már más néven működött, jelenlegi újjáalakulását és nevének megváltozását a jogszabályi változások és a reprezentatív szakszervezetek körének változása indokolta. Utóbbiak közé a Pedagógusok Szakszervezete, az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete, a Színházi Dolgozók Szakszervezete, valamint a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete tartozik. A fenntartó önkormányzat képviseletében dr. Strenner Zoltán, Halmay György, Forgóné Kelemen Judit és Némedi Lajos kapott helyet az érdek-képviseleti fórumban.

A közgyűlés döntése értelmében a Jutasi úti műfüves pályákat és sportközpontot a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület (VFC USE) üzemelteti idén. Az üzemeltetési feladatokra kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a VFC USE lett, így a megkötött üzemeltetési szerződés alapján az egyesület térítésmentesen használhatja a területet a sportközponthoz kapcsolódó teljes körű üzemeltetési, karbantartási, hibaelhárítási és javítási, valamint gondnoksági tevékenységek ellátása mellett.

A testület döntött az önkormányzat és a tapolcai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) közötti ellátási szerződés megkötéséről is. A megállapodás értelmében az önkormányzat egy lakást bocsátott az egyesület rendelkezésére, amelyben hat fogyatékkal élő lakhat. Az ellátásban részesülő személyek étkeztetését, valamint fejlesztését és a társadalmi életbe való részvételt segítő szolgáltatásokat az ÉFOÉSZ-szal megkötött külön szerződés alapján a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye biztosítja.

A közgyűlés döntése értelmében Veszprém a városban működő nemzetiségi önkormányzatokkal – lengyel, német, roma, örmény, ukrán – kötött korábbi megállapodásokat, a nemzetiségi önkormányzatok egyetértésével, változtatás nélkül fenntartja. A megállapodások felülvizsgálatát jogszabály írja elő.

A közgyűlésen módosították a kitüntetésekről szóló, a közterületek használatáról, valamint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeleteket. A temetők üzemeltetéséről szóló rendeletből kikerültek a szociális temetésre vonatkozó részek, miután az országgyűlés tavaly év végén arról döntött, a szociális temetésre vonatkozó törvény 2016. január 1-jén lép majd hatályba.

A testület elfogadta Brányi Mária alpolgármester a veszprémi települési értéktár bizottság 2014 második félévi munkájáról szóló beszámolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!