Veszprém

2015.03.05. 14:05

Új utakon járnak

Veszprém - November 10-én a cégbíróság bejegyezte a Kristály Kft.-t, mely 25 és fél millió forint törzstőkével alakult meg.

Balassa Gergő

Húsz százalékkal az Ajkai Üveggyár, 30 százalékkal a Fotex, 50 százalékkal pedig a cég amerikai társtulajdonosa, a Blackburn vett részt a kft. megalakításában. Tóth János és Kovácsi Miklós beszámolt róla, hogy a minap kerekasztal-beszélgetésre hívták a sajtó képviselőt, melyen a Napló munkatársai is részt vettek. Először a kft. jogszerűségéről kérdeztük dr. Lenchés Imrét, a kft. jogtanácsosát.

A forró huta mellett már lehűltek a kedélyek

- A mendemondák ellenére szó sincs tulajdonosváltásról. A Kristály Kft. csak bérli - évi 31 millió forintért az üveggyártól az épületeket, a gépeket és forgóeszközöket. A kft. december 30-án kezdte működését, úgy, hogy a dobozüzem és a szállítás a régi formában a régi igazgatóval - Ajkai Üveggyár néven üzemel tovább. A műszaki fejlesztésekről, a piacbővítési tervekről szóljon inkább az új igazgató, Katzer Zoltán és Drescher Károly műszaki főmérnök.

- A jövő szempontjából feltétlenül szükséges ez a szervezeti és működési átalakítás - veszi át a szót Katzer igazgató úr, aki ezt megelőzően a vásárosnaményi üveggyár vezetője volt. Továbbra is a kézi megmunkálásra helyezzük a hangsúlyt, hiszen ennek európai színvonalú hagyományai vannak Ajkán. Mivel a kvalifikált szakmunkásgárda adott, a kereskedelmi és értékesítési tevékenységünket kell erősítenünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!