Veszprém

2013.11.12. 18:15

Tudományos, hasznos, emberi

Veszprém - Kétszázötven diák vett részt kedden a Lovassy László Gimnáziumban a Magyar Innovációs Szövetség rendezvényén.

Őrsi Ágnes

A THE mozaikszó, jelentése Tudományos – Hasznos – Emberi. Tudományos, hiszen a kémia és a fizika területéről láthattunk kísérleteket, hasznos és emberi, mert egy kreatív ember képes megtalálni a gyakorlati kérdésekre a válaszokat. A sportcsarnokban három vendégszervezet mutatkozott be. A Pannon Egyetem fiatal kutatója folyékony nitrogénnel végzett látványos kísérleteket. Őt egy dán világcég hazai munkatársai követték.

A cég motorokat és szivattyúkat gyárt, 51 országban tizenkilencezer embernek ad munkát. Tőlük motor és szivattyúkísérleteket láttunk. A győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahogyan a képviselője fogalmazott, egy tudományos játszóház, amelyben több mint hetven ember nagyságú tárggyal lehet játszani a közlekedés, autózás, járműipar témakörben. A rendezvényre ők meglepő, érdekes, vicces kísérleteket hoztak. Kiderült, hogyan lehet a levegőben ülni szék nélkül, milyen a denaturált szesszel működő rakéta, vagy az aceton alapú tűztornádó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!