Veszprém

2014.12.15. 13:15

Tiltakoznak a munkavállalók

Veszprém - Az utóbbi időben a kormány által hozott, a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések ellen országos megmozdulással tiltakozik a Liga Szakszervezet. Veszprémben is félpályás útlezárással demonstráltak.

Tremmer Tamás

Nem volt könnyű közlekedni hétfőn a veszprémi körgyűrűn, a Házgyári út egy szakaszát ugyanis autósok foglalták el. A félpályás útlezárást a Liga Szakszervezet szervezte. Nagy Imre regionális koordinátor lapunknak elmondta, a tiltakozással azt szeretnék elérni, hogy a kormány végre üljön le tárgyalni a szociális partnerekkel az őket érintő kérdésekről, s ne önállóan, egyedi módon hozzanak döntéseket. Nem újszerű, hanem olyan dolgokról van szó, amelyeket évek óta nem tudnak átbeszélni, így például a korkedvezményes nyugdíj rendszerének meghosszabbítása, a cafetéria adóterheinek visszacsökkentése, a költségvetési törvény szociális partnerekkel történő érdemi megvitatása, az új Munka Törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálata, a sztrájktörvény visszaállítása.  A megmozduláshoz más szakszervezeti szövetségek is csatlakoztak.

A koordinátor jelezte, a Liga elkötelezett, ha ez a demonstráció sem éri el a célját, akkor januárban tovább folytatják akcióikat, de akkor még keményebb fellépéseket terveznek.

Veszprém megyében kettő helyen, a veszprémi körgyűrű két pontján terveztek félpályás útlezárást, de az időjárás közbeszólt, tájékoztatott Páli-Kovács Nóra megyei szervező. A nagy köd és a síkosság miatt a rendőrség felhívta a figyelmet a fokozott balesetveszélyre. Erre tekintettel és az emberek védelme miatt csak egy helyen, a Házgyári úton demonstráltak. Mintegy két tucat autóval, egy „műszakon” keresztül lassították a közúti forgalmat .

A szakszervezet céljaival nagyon sokan egyetértettek, s – hiába a torlódás – támogatólag integettek a tüntetőknek. Volt azonban olyan is, aki a középső ujja felmutatásával adott hangot véleményének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!