Veszprém

2015.01.17. 11:25

Teljes életet élhetnek - Gyermekdiabétesz nap Veszprémben

A megyeszékhely ad otthont szombaton a tizedik Országos Gyermekdiabétesz napnak.

Marton Attila

A rendezvényt minden évben más helyszínen tartják, idén először Veszprém a házigazda.

Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a fegyelem, az együttműködés és a folyamatos tréning mellett a cukorbeteg gyerekek teljes értékű életet élhetnek. Dr. Blatniczky László, a Magyar Diabétesz Társaság gyermekszekciójának elnöke azt tanácsolta a résztvevőknek, szerezzenek emlékeket és cseréljenek tapasztalatot egymással, valamint a szakemberekkel.

Dr. Szabó Éva, a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának vezetője elmondta, a tinédzserkorú diabéteszes gyerekeknek mindig azt tanácsolja, ne éljék meg betegségként állapotukat, ugyanis azt irányítani tudják.

Dr. Szabó Éva főorvos és Némedi Lajos alpolgármester a megnyitón (Fotó: Marton Attila)

A köszöntők után diabéteszes gyerekek adtak műsort, délután szakmai előadás és kerekasztal-beszélgetést is tartanak, valamint műsort ad a Pannon Várszínház és az Acro Dance Sporttánc Egyesület is.  A rendezvényen kiállítások és tájékoztatók álltak a résztvevők rendelkezésére, valamint szakmai tanácsadást is igénybe lehet venni, míg a gyerekeket arcfestés és kézműves foglalkozás is várja. A diabétesz napon mintegy háromszázan vesznek részt.

A jubileumi rendezvényre – amelyre az ország minden részéből érkeztek családok – a Veszprém Megyei Gyermekdiabétesz Szakrendelés és a Hétpettyes Alapítvány szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!