Veszprém

2014.12.29. 13:40

Tehetséges diákok anyanyelvi versenye

Veszprém - Évfolyamonként a legjobb csapatok képviselhetik a megyét a Bolyai anyanyelvi csapatverseny döntőjében, amelyet 2005 óta rendeznek; az országban idén 5691 csapat mérte össze tudását, Veszprém megyében 173.

Balla Emőke

A megyei verseny szervezője, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója, Horváth Szilárd tájékoztatott az eredményekről.

A harmadik évfolyamon a Betűkalózok (Deák iskola, felkészítő Takácsné Vajda Zsuzsanna), negyedik évfolyamon a Szókirakók (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő Port Márta) érte el a legjobb eredményt. A felsősöknél az ötödik és hatodik évfolyamon szintén a Kossuth iskola csapata, a Szófaragók (felkészítő: Nagyné Dömös Erika), valamint a Négyjegyű mássalhangzók (felkészítő: Szöllősi Judit) lett a legeredményesebb. A Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola TengerÉsz csapata (felkészítő: Tóth Emese), valamint a Hét ördögök, (veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskola, felkészítő: Kollát Judit) csapat is részt vesz az országos döntőn; utóbbi csapat gimnáziumi kategóriában lett első. A nyolcadikosok közül az Arany növendékek (Kossuth iskola, felkészítő: Boda Margit), és az Alufólia csapata (Padányi, felkészítő: Baradits-Stummer Márta) érte el a legmagasabb pontszámot.

A megyei tanári fődíjat Németh Csilla (veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola) vehette át felkészítő munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!