Veszprém

2014.04.22. 12:07

Tehermentesíti a belvárost az új útszakasz

Veszprém - Őszre elkészülhet a belvárosi körforgalmat a Radnóti térrel összekötő út, amely a városközpont több szakaszát is tehermentesíti.

Marton Attila

Az észak-déli tengely néven ismert fejlesztés nyomvonala a Jutasi-Budapest úti körforgalom déli ágától indul, az útszakasz a Levendula üzletház (Szikvíz parkoló) előtt halad el, végpontja a Radnóti Miklós tér. Az új útnyomvonalon kétirányú forgalom halad majd keresztül.

A beruházás elsődleges célja, hogy tehermentesítse a Budapest út Hotel előtti szakaszát, valamint a Budapest, a Brusznyai Árpád és a Mártírok útja közös csomópontját, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca és a Radnóti Miklós tér közötti szakaszt. A Radnóti Miklós téren háromágú körforgalom épül a Bajcsy-Zsilinszky utca bekapcsolásával, s a csomópont déli ága egy újabb, négyágú körforgalomba fut, összeköttetést biztosítva így a főtengely és az Almádi, az Ibolya, valamint Rózsa utca között.

A munkaterületet kedden átvette a generálkivitelező, és szerdán megkezdik a munkákat is (Fotó: Nagy Lajos)

A 624 méter hosszú észak-déli közlekedési főtengely mentén közös gyalog- és kerékpárutat is kiépítenek, míg a Muskátli utca 2-8. között megépíteni tervezett parkoló enyhíthet a főtengely keleti oldalán kialakult kaotikus parkolási helyzeten. A beruházás elkészültével az Ádám Iván utca jelenlegi, egyirányú forgalmi rendje megmarad, azonban derékszögben csatlakozik majd a főtengelyre.

A munkaterületet kedden átvette a generálkivitelező, s szerdán megkezdi a munkákat is. A teljes beruházás tervezett összköltsége 525 millió forint, amelynek csaknem 90 százalékát európai uniós forrásból finanszírozza az önkormányzat.

Az útszakasz tervezett befejezési határideje 2014. október 31-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!