Veszprém

2014.04.23. 19:50

Szezonnyitó először gazdag programmal

Veszprém - Ingyenes programokkal turisztikai szezonnyitót rendeznek a városban több helyszínen április 26-án délelőtt tíztől az esti órákig.

Győrffy Árpád

Több más érdekes rendezvény mellett az Óváros téren 10 órakor kezdődő megnyitóval egy időben indul a Nyitott műterem program este hatig. Tíz órától délután ötig lehet részt venni a Művészetek Háza kiállítóhelyein szervezett játékos, alkotási feladatokkal kísért, interaktív sétán.

A Kossuth utcában 10-13 óráig, illetve 14-18 óráig játéktérrel települ ki a Kabóca Bábszínház. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban 10-20 óráig a Klezmertől a maceszgombócig címmel szerveznek a zsidó kultúrát bemutató programokat, kiállítás, filmvetítés, Anne Frank naplójának felolvasása, városi séta, koncert, ételkóstoló, holokauszt megemlékezés lesz többek között.

Veszprémmel ismerkedő turisták az Óváros téren nézelődnek


Az Óváros téren fél tizenegytől a Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad koncertet, majd 11 órakor rajtol a Pincér futóverseny az Óváros tér és a Várkapu közötti területen. Tizenhárom órától Kőrösi Csaba, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze történelmi jelmezbe öltözött idegenvezetőként kalauzolja végig az érdeklődőket az óvárosban.

A városnézés során az résztvevők ingyenesen megtekinthetik a felújított Hősök Kapuját és fél áron léphetnek be a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központba. A programokat a Veszprémi Turisztikai Egyesületbe tömörült szolgáltatók kedvezményes ajánlatokkal egészítik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!