Veszprém

2014.12.20. 19:15

A VENÖKE karácsonyi adományvására

Veszprém - Az idei Charity Vásárát Városi Művelődési Központban tartotta meg a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület. A VENŐKE három éve határozta el, hogy elindítja Veszprémben, a külföldön már jól bevált jótékonykodási formát, amit az angolszász elnevezés alapján charitynak, vagyis cseritinek hívnak világszerte.

Jákói Bernadett

Az idén harmadik alkalommal megrendezett népszerű, családias hangulatú vásáron már nemcsak a veszprémi hölgyek saját civil szervezete, hanem más egyesületek, közösségek is bekapcsolódtak a jótékonysági adományvásárba. A Mosolygó Kórház önkéntesei mellett a Mosolygó Katonák hat zsák adománnyal, játékokkal járultak hozzá a programhoz, de a Nagycsaládosok Egyesülete, sőt, még az Ukrán Kisebbségi Önkormányzat is képviseltette magát a rendezvényen.



A gyerekek örömmel válogattak az adományok között (Fotó: Jákói Bernadett)

A temérdek zsáknyi ruhanemű, műszaki cikk, háztartási kellék, játék, könyv, cipő mellett kézműves munkákból is válogathattak az érdeklődők. A vásár hangulatát emelték Csejteiné Ríz Ilona önálló, ének és gitárkísérettel előadott karácsonyi dallamai is. Az idei adventi cseriti nagyon széles körű összefogással valósult meg, a már említett egyesületeken kívül adományt gyűjtöttek és önkéntesként is részt vettek a Szenior Tanácsadók Testületének és a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai is. Valamint korábbi folyóiratokkal, kiadványokkal támogatott bennünket a Művészetek Háza. A gazdára nem lelt adományokat a VENÖKE a Befogadás Házába továbbította, a vásárból befolyt összeget pedig a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének ajánlották fel, akik maguk is részt vettek a vásár lebonyolításában - tájékoztatott Máthé Éva, a VENÖKE társelnöke, a vásár szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!