Veszprém

2015.01.23. 19:45

Szalaggal búcsúztak a végzős diákoktól Veszprémben is

A veszprémi iskolák többségében még javában készülnek a szalagavatókra. A Lovassy László Gimnázium és a Séf Szakképző Iskola pénteken tartotta az ünnepséget.

Heffler Péter

A szalagavató nem csak a diáknak, szülőnek ünnep, hanem valamilyen szinten a tanároknak is. Erről árulkodott a Séf Szakképző Iskola ünnepségén levetített videó is, melyen a tanári kar playbackelt és táncolt egy klipben. A Pannon Egyetem B-épületének aulájában tartott ünnepségen száznál is több diákot búcsúztattak, míg az ugyancsak pénteken tartott szalagavatón a Lovassy László Gimnáziumban száztizennyolc végzőstől köszöntek el.

Veszprémben tizenegy középiskola működik. Az Ipari Szakközépiskolában és Gimnáziumban már túlestek a szalagok feltűzésén, akárcsak a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnáziumban. Előbbiben közel százötvenen, utóbbiban pedig száznégyen végeznek idén.

A Vetési Albert Gimnáziumban szombaton 18 órától rendezik a szalagavatóval hagyományosan egybekötött Vetési-bált, amin közel százhúsz végzős diák ruhájára tűzik fel a szalagot, míg ugyancsak szombaton tartják a Gastroker Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközép- és Szakiskola szalagtűzését, 17 órától hetvennégy diákot – még csak jelképesen – búcsúztatva a Pannon Egyetem B-épületének aulájában.

A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium száznegyvenhárom végzőssel január 30-án, a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola kilencven utolsó évessel pedig január 31-én tartja az ünnepséget a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában. Ez egyébként jelvényavató is, köszöntve ezzel az iskola hatvan kilencedik osztályosát. A Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskola, a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola pedig február második hétvégéjén tartja szalagavatóját, kilencvenöt, hetven, valamint kilenc végzős diákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!