Veszprém

2014.04.23. 09:22

Sürgeti a belső körgyűrű megépítését az LMP

Veszprém közlekedési problémáinak megoldását a belső körgyűrű folytatása jelentené, hangzott el Gertsmár Ferenc sajtótájékoztatóján szerdán.

Marton Attila

Az LMP önkormányzati képviselője emlékeztetett, a jelenlegi városszerkezet a nyolcvanas évekre kialakult, azóta azonban érdemben nem változtattak a közlekedési hálózaton. Az észak-déli tengely megépítésével, valamint a Budapest út-Mártírok útja, és a Budapest út-Brusznyai utak kereszteződésébe tervezett körforgalmakkal a belvárosi dugókat szeretné enyhíteni a városvezetés. Ugyanakkor azt Porga Gyula polgármester is elismerte, hogy az igazi megoldást a belső körgyűrű megépítése, a Jutasi út és a Pápai út összekötése jelentené, jelentette ki Gertsmár Ferenc, aki elmondta azt is, ez a megoldás a becslések szerint egyharmadával csökkentené a belváros gépjárműforgalmát.

Gertsmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője tájékoztatót tartott a város közlekedéséről (Fotó: Penovác Károly)

Hangsúlyozta, a fejlesztés a veszprémiek közös érdeke, ezért a csütörtöki közgyűlésen napirend előtti kérdést intéz a polgármesterhez, amelyben azt tudakolja, milyen lépéseket tesz a városvezetés a belső körgyűrű folytatásának érdekében, valamint azt, mikorra készülhet el az útszakasz. Az LMP-s önkormányzati képviselő kitért arra is, hogy a Fidesz és az MSZP hitelességét rontja a kérdésben, hogy a a szükséges forrás megteremtéséhez a szocialista kormány idején fideszes, míg a jobboldali kormányzás idején MSZP-s képviselők nyújtottak be a költségvetéshez módosító indítványt, sikertelenül.

 

Kapcsolódó cikkek:

Javíthatja a belvárosi közlekedést az új útszakasz

Újabb két körforgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!