Veszprém

2015.04.01. 17:38

Súlyos balesetet szimuláltak az iskolában

Veszprém - Komplex bemutatót tartottak az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban a veszprémi tűzoltók, rendőrök és mentők a Re-Akció elnevezésű interaktív program keretén belül.

Komplex bemutatót tartottak az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban a veszprémi tűzoltók, rendőrök és mentők a Re-Akció elnevezésű interaktív program keretén belül április 1-jén.

A bemutató helyszínén egy úgynevezett diszkóbalesetet imitáltak. A feltételezés szerint két személygépkocsi frontálisan ütközött, melynek következtében a két autó minden utasa súlyosan, életveszélyesen megsérült. A baleset helyszínére két fecskendővel vonultak veszprémi tűzoltók, akik a sérülteket csak feszítővágó segítségével tudtak kiszabadítani a roncsok közül, majd átadták őket a mentőknek.

Az élethű bemutató során, melyen a Magyar Vöröskereszt Imitációs Csoportja nyújtott segítséget a sérültek imitálásában, a diákok és a tanárok betekinthettek abba, hogy egy-egy baleset során milyen komoly, fegyelmezett, összehangolt munka folyik minden mentőegység közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!