Veszprém

2014.08.29. 16:20

Sporttal erősítették a barátságot

Veszprém - Huszonkét megyei jogú város csapatai öt számban mérték össze erejüket pénteken a XII. sporttalálkozón.

Heffler Péter

Idén Veszprém adott otthont a megyei jogú városok sporttalálkozójának, amelyre immáron tizenkettedik alkalommal került sor. A verseny célja az egészséges életmód népszerűsítése mellett a sportbaráti kapcsolatok ápolása és a közösségi összetartozás erősítése. Ennek jegyében huszonkét megyei jogú város a polgármesteri hivatalainak köztisztviselőiből és az intézményeinek közalkalmazottaiból állított össze tizennyolc fős csapatokat.

A Szent Imre téren kötélhúzás zárta pénteken a viadalok sorát (Fotó: Heffler Péter)

A program már csütörtökön kezdetét vette, egyik fő pontja a kocsmaismereti várostúra volt. Pénteken reggel az Óváros téren Porga Gyula polgármester köszöntötte a csapatokat, amelyek az ünnepélyes megnyitó után a Március 15. utcai uszodában vízi vetélkedővel kezdték meg a küzdelmeket. A Kolostorok és kertek területén az öttusaverseny volt a második állomás, majd a Sportcentrum műfüves pályája adott otthont a minifoci-mérkőzésnek, később a Völgyikútban bowling és asztalitenisz, illetve a Szent Imre téren kötélhúzás zárta a viadalok sorát. A pécsi csapatot a jobb eredmények elérésben Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó is segítette. – Egy városi tulajdonú céget vezetek, innen jött a lehetőség, hogy a tavalyi debreceni verseny után már másodszor szerepelhetek ezen a viadalon – árulta el Sydney és Athén bajnoka. – Remekül éreztem magam legutóbb is, így a jegyző hívására, aki egyben a csapatvezetőnk, boldogan mondtam igent ez alkalommal is – tette még hozzá Vári Attila, aki természetesen a vízi vetélkedőbe „ugrott fejest”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!