Veszprém

2014.08.29. 17:52

Sötétedésig nyitva tartott az állatkert

Veszprém – Idén is csatlakozott az Állatkertek éjszakája rendezvényhez a veszprémi állatkert, és meghosszabbított nyitva tartással várták a látogatókat pénteken.

Marton Attila

A harmadszor életre hívott országos programban a kezdetektől részt vesz az állatkert, a jelenlegi infrastruktúra azonban nem tette lehetővé, hogy sötétedés után is nyitva tartsunk, mondta érdeklődésünkre Török László, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatója. Ezért idén meghosszabbított nyitva tartással csatlakoztak a kezdeményezéshez, a kasszák fél nyolckor, az állatkert nyolckor zárt a nyári időszakban megszokott 18 óra helyett. Török László hozzátette, a folyamatban lévő állatkerti fejlesztések befejeződése után lehetőségük lesz a látogatóknak sötétedés után is betérni az állatkerti éjszaka napján az intézménybe, ugyanis a fókák és a pingvinek külső medencéjébe víz alatti világítást is beszerelnek.

Az igazgató elmondta, a veszprémi állatkertben augusztus utolsó péntekén is megtekinthették a látogatók a mindig népszerű látványetetéseket, így az ormányos medvék, a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik, a tapírok, a csuklyásmajmok és a kapibarák etetését is, miközben érdekességeket hallhattak az adott állatfajról. A látványetetések mellett az érdeklődők láthatták Zurit, a kiszsiráfot, aki már a struccokkal és fajtársaival galoppozik a szavannakifutón, valamint Félixet, a március elején született tevecsikót.

A rendezvényt a Magyar Állatkertek Szövetsége szervezte, idén tizenkét magyarországi helyszínen. A veszprémi állatkert mellett a fővárosban három helyen, valamint Debrecenben, Győrben, Kecskeméten és Pécsett is várták a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!