Veszprém

2014.12.21. 20:34

Segítség az olcsóbb, gyermekes bérlettel

Veszprém – Több száz családnak ad kedvezményt a jövő évtől bevezetett gyermekes buszbérlet.

Marton Attila

A veszprémi önkormányzatnak kiemelten fontos, hogy a gyermekes és gyermeket vállaló családok helyzetén javítson, hangsúlyozta Némedi Lajos alpolgármester. Hozzátette, a kezdeményezéssel növekedhet a tömegközlekedésben résztvevők száma.

A gyermekes bérletre jogosultak a várandósok, a gyermeknevelési támogatásban, terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás) vagy gyermekgondozási díjban (gyed) részesülők, valamint a 18 év alatti súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg személy gondozására ápolási díjban részesülők, továbbá a három év alatti gyermek után folyósított gyermekgondozási segélyben (gyes) részesül vagy a családjában három év alatti rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket nevel, közölte Némedi Lajos. Az utóbbi kategóriába tartozó nevelők ingyen jutnak a bérlethez, a többi csoportba tartozóknak 2350 forintot kell fizetniük az összvonalas, havi bérletért. A bérletigénylést januártól lehet megkezdeni, a nyomtatványok elérhetők lesznek a polgármesteri hivatalban és a város honlapján. A gyermekes bérletet a hivataltól kapott határozattal lehet majd igénybe venni februártól, és az autóbuszállomáson lehet kiváltani, családonként egyet.

Az önkormányzat több mint 18 millió forintot különít el a gyermekes bérletre a jövő évi költségvetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!