Veszprém

2015.04.21. 12:29

Rektorjelöltet választ az egyetem szenátusa

Veszprém – A Pannon Egyetem szenátusa szerda délután dönt arról, kit jelöl az intézmény rektorának.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem rektorának, Friedler Ferencnek megbízása 2015. június 30-án lejár. A rektori tisztségre kiírt pályázatra három professzor küldte be pályázatát: Edelmayer András, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, Gelencsér András, a  Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánhelyettese és Szalai István, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja.

A pályázók  az elmúlt héten veszprémi és keszthelyi fórumokon mutatkoztak be, az egyetem munkatársainak, hallgatóinak ismertették terveiket, programjaikat. A rektorjelölt megválasztására az egyetem szenátusa jogosult, mely szerda délután tartja rektorjelölő ülését.

A rektort a szenátusi javaslattétel alapján  az emberi erőforrások miniszterének felterjesztésére a köztársasági elnök nevezi ki. Az új rektor a törvény értelmében három évre kap megbízást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!