Veszprém

2014.07.11. 12:25

Református napközis tábor Veszprémben

Veszprém - Napközis tábort szervezett a Veszprémi Kálvin János parki gyülekezet általános iskolás gyerekeknek. A háromnapos tábor témája Isten ajándékai az érzékszerveink címet viselte.

Balla Emőke

A táborban húsz gyermek vett részt, nyolc segítő vezetésével, tájékoztatott Závodi Zsuzsanna lelkész. Szerda reggel érkeztek meg a gyerekek a parókiára. Délelőtt ellátogatott a csoport a Rab Mária-forráshoz. A gyerekek elfogyasztották a szülők által készített palacsintát, az erdei tisztáson játszottak. Ebéd után egy ötletes forgatókönyv segítségével a résztvevők előadták Dávid és Góliát történetét. Ebben Kalocsai Réka volt segítségükre, aki elmondta a gyerekeknek a történetet. Egy tévésorozat részeként adták elő a bibliai történetet, melyet a jelen levő nézők és a gyerekek is nagyon élveztek.

Sokféle színes program várta a gyerekeket a „Csupa napsugár” református napközis táborban. Fotó: Református gyülekezet

Az előadás végén, a gyerekek legnagyobb örömére, az ellenség Góliát óriás alakját is ledöntötték. Góliát egy nagy beöltöztetett létra képében tárult a részvevők elé, melynek ledöntése jelképezte az Istenben hívők győzelmét. A délután hátralévő részében a táborozó gyerekek agyagmécseseket és egyéb figurákat készítettek, a kartonból készült pajzsokat színes képekkel díszítették. Csütörtökön a nap témája szerint az ízlelés volt a fő téma. Egy „viharos" bibliai történet segítségével szemléltette Hajmássy Katinka, hogy az érzelmeknek is lehet jó vagy rossz ízük. Később becsukott szemmel kellett felismerni különböző ízeket, sorba rendezni színeket, amelyhez Gáty Szabolcs és felesége hozta el a megfelelő kellékeket. Délután akadályversenyen mérték össze tudásukat és ügyességüket a gyerekek. Célba dobás, kockacukorevés, kulcsos verseny tartott izgalomban kicsiket és nagyokat. A verseny végén mindenki kapott jutalmat.

Pénteken a csoport ellátogatott a balatonalmádi strandra, a jó időben a gyerekek élvezték a strandolást. De nemcsak a pancsolás élményével gazdagodtak a gyerekek, a parton bibliai activity, labdajátékok és játszótéri programok színesítették az élményekkel teli napot és zárták a tábort. A „Csupa napsugár" hittantábort mindenki a szívébe zárta. A sok élmény, a figyelmes szeretet arra ösztönzi a szervezőket, hogy a gyerekcsoport gyakrabban találkozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!