Veszprém

2014.12.20. 13:15

Rászorulóknak osztott ajándékot és meleg ételt a szocialista párt

Veszprém – Az MSZP arra kéri a köztársasági elnököt, ne írja alá a vasárnapi zárva tartásról és a szociális ellátórendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatokat, közölte Tóbiás József, a párt elnöke szombaton a szervezet veszprémi adománygyűjtő akciójának zárásán.

Marton Attila

Az Áder János köztársasági elnök által pénteken visszaküldött törvényjavaslatokról Tóbiás József úgy fogalmazott, azok szakmailag megalapozatlanok, és a kormány egyéni érdekei tükröződnek benne a gazdaság, a munkavállalók és a szociális ellátórendszer stabilitása helyett. Hangsúlyozta, a jövő évi költségvetés emberek munkahelyét és egzisztenciáját veszélyezteti, ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy a vasárnapi zárva tartásról, a szociális ellátórendszer átalakításáról és a „trafikmutyi” újabb állomásáról szóló törvénymódosításokat ne írja alá.

A szocialista párt országos karácsonyi adománygyűjtő akciójáról Tóbiás József elmondta, november óta az ország 225 településén gyűjtöttek meleg ruhákat, takarókat, tartós élelmiszert és tisztítószert rászoruló családoknak. Magyarországon mélyül a szegénység, négymillió ember él a létminimum alatt, tette hozzá.

Gőgös Zoltán, a párt megyei elnöke arról beszélt, a jótékonysági kezdeményezésre sokan mozdultak meg a megyében. Szeretnénk, ha ez a jó érzés megjelenne az ország irányításában is, jegyezte meg.

Mihályi Balázs, a szocialista párt veszprémi elnökségi tagja elmondta, a novemberben meghirdetett, az MSZP nőtagozata által szervezett adomány és ajándékgyűjtő akcióra számos felajánlás érkezett, amelyekkel csaknem húsz családot támogatnak.

A sajtótájékoztató után több családnak kiosztották az ajándékokat, kora délután pedig mintegy 250 adag gulyással várták a rászorulókat.

A szocialista párt országos, novemberben elindult kezdeményezésében 225 településen szervezett adománygyűjtést, s országszerte 60-70 településen osztanak meleg ételt rászorulóknak ebben a hónapban.

 

Fotó: Nagy Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!