Veszprém

2014.11.03. 14:55

Rabok szabadon

Veszprém - Szívesen dolgozunk itt, jó érzés tenni valamit az emberekért, akik remélhetőleg így más szemmel néznek ránk, ráadásul szabadban is lehetünk - ezt mondta hétfőn a budapesti Németh Attila, csalásért elítélt fogvatartott, aki öt társával együtt a Vámosi úti temető rendbetételénél dolgozott.

Kovács Erika

- Jóvátételi munkán ténykedik hat fogvatartott, amit egy pályázat tett lehetővé - mondta a Naplónak Németh Éva, a Veszprémi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Utalt rá, hogy valamennyien díjazás nélkül a közösség javára jóvátételi munkán vesznek részt. Kiemelte: a Börtön a városért nevet viselő programban már korábban is dolgoztak a fogvatartottak, amit a veszprémi intézet ajánlott fel a megyeszékhelynek. Akkor tizennégyen dolgoztak hasonló munkán. Ezúttal is önként jelentkezhettek, azokat választották ki szigorú biztonsági szempontok szerint, akik megbízhatóak, és nem kell tartani a szökésüktől. Természetesen három felügyelő és Manfréd, a németjuhász kutya vigyázott a fogvatartottakra Ahogy Németh Éva parancsnok elmondta, a fogvatartottak szívesen dolgoznak, és a társadalom nagyon kedvezően fogadja ezt a felajánlásukat. Nagyné Horváth Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal utógondozója azt mondta, a munkának nagy szerepe van a fogvatartottak társadalmi beilleszkedésében.

- Minden segítségnek nagyon örülünk, másfelől ezeknek az embereknek is hasznos elfoglaltság ez a feladat - vélekedett Tóth János, a VKSZ Temetőgondnokságának a vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!