Veszprém

2014.09.01. 09:53

Polgárőrök óvják a kisiskolásokat

Veszprém – Az iskolakezdéshez kapcsolódóan veszprémi polgárőrök immár ötödik éve óvják a gyermekek biztonságát a gyalogátkelőhelyeken.

Tremmer Tamás

A szeptemberi iskolakezdés megnövekedett forgalmat eredményez az intézmények környékén, s ahol többen fordulnak meg, ott lanyhulhat a figyelem. De a szülőknek nem kell aggódniuk, a polgárőrök figyelnek a diákokra, tájékoztatta a Naplót Kun László, a Polgárőrség Cholnoky Városrész Egyesület elnöke. A szervezet immár ötödik éve dolgozik a gyermekek biztonságáért, az iskolák környékén reggel hét és nyolc óra között segítik a gyalogátkelőkön a biztonságos áthaladást.

Kun László elmondta, az akciójukat a Kossuth, illetve a Szilágyi Iskolánál kezdték, idén már a Cholnoky Iskola melletti zebrán is ott vannak. A feladatot egész szeptemberben végzik. Úgy tapasztalta, a szülők örülnek a jelenlétüknek, de a gyermekek is fegyelmezettebben kelnek át az úttesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!