Veszprém

2015.03.26. 12:23

Összbírói értekezlet a Veszprémi Törvényszéken - Nemsokára befejeződik a vörösiszap per?

Európa élvonalába tartozik a magyarországi ítélkezés, mely átlátható és erős szervezet – hangsúlyozta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az összbírói értekezletet érintő sajtótájékoztatón, a Veszprémi Törvényszéken (VTSZ), csütörtökön.

Kovács Erika

Pfeifer Péter törvényszéki bíró, sajtókoordinátor köszöntője után az elnök eredményeikről kiemelte: a XXI. századnak megfelelően bevezették a regisztrált ügyfelek elektronikus tájékoztatását, céljaik kapcsán rámutatott, hogy újabb pályázatokat céloznak meg további fejlesztésekért, amivel tovább emelik munkájuk színvonalát. Handó Tünde elismeréssel szólt a VTSZ, illetve annak vezetője munkájáról.

Simon Levente, az Országos Bírói tanács képviseletében korszakalkotónak nevezte a bírókat érintő etikai kódexet, amiatt, hogy ezzel írásban rögzítették az alapelveket.

Némethné Szent-Gály Edit törvényszéki elnök többek között beszélt a bírói életpálya-modellről, a más hivatásrendekkel történő folyamatos együttműködésükről, a bíróság nyitottságáról, az egyre gyorsuló ítélkezésről. Utalt rá, hogy a törvényszéken 76 bíró ítélkezik, nagyban segítik a munkát a bírósági tikárok. Üdvözölte, hogy egyre népszerűbb a bírósági mediáció, illetve a bírósági közvetítői eljárással történő jogi megállapodás. Beruházásaik közül kiemelte az irattárat, a 30 százalékos megtakarítással járó fűtéskorszerűsítést, terveikről pedig a VTSZ udvarának-, és a Tapolcai Járásbíróság teljes felújítását emelte ki. A Napló kérdésére utal arra, hogy várhatóan 2015 első felében ítélethozatal történhet vörös iszap perben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!