Veszprém

2014.04.18. 16:23

Örömzene a zeneakadémistáktól

Veszprém – A lelkek ünnepre hangolódását is elősegíthette az élmény, amit a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara biztosított Veszprémben a Pannon Egyetem Aulájában, április 13-án, vasárnap este.

Tungli József

A zenészek, fiatalságukat meghazudtoló profizmussal adták elő a kiválasztott Haydn, Weiner, Liszt műveket. A nézők által teljesen megtöltött teremben, már a hangszerek felkészítése egyedisége, ahogy az első hegedűs mozdulataival, szemjátékával, összehangoltatott, sejtette, hogy valami különleges élmény van készülőben.

Amikor Ménesi Gergely vezénylésével, aki a karmesteri pálca végétől a teste sarkáig ható mozdulatokkal dirigálta a zenekart, felcsendültek a darabok, a közönség az első hangtól az utolsóig örömáramlásban lubickolhatott, folyamatosan átérezve a zene mindent elsodró hatását. A nagyszerűség fokozását adta Farkas Mira hárfán, Farkas Gábor zongorán, Karasszon Eszter csellón előadott szóló játéka.

A teljességhez hozzájárult Felföldi Gábor, az egyetem közművelődési titkára szakavatott műismertető konferálása, aki a vendégek között külön is köszöntötte a Pannon Egyetem rektorát, a Zeneakadémia fúvós szakága vezetőjét, Dr. Kovács Zoltánt Veszprém megye kormánymegbízottját. A hangverseny utolsó akkordjai után, hosszú percekig zúgott a vastaps, ami a köszönet olyan bizonyítékát közvetítette a zenekar tagjai felé, hogy közülük többen, átérezve az áradó szeretetett, könnyeiket sem titkolva fogadták az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!