Veszprém

2014.03.20. 06:28

Operagyöngyszemek a Hangvillában

A világ operairodalmának legjavából adott elő igazi csemegéket a Moszkvai Szimfonikus Zenekar 44 zeneművésze és négy operaénekese szerda este a Hangvilla nagytermében, két felvonásban, „Viva, opera!” címmel.

Kovács Erika

A világ operaszínpadainak ünnepelt darabjaival, különleges élménnyel lepték meg a veszprémi operarajongó közönséget a kitűnő művészek a fiatal, rendkívül tehetséges, jó humorú Jurij Kobelev karmester vezényletével, aki önmagában is kitűnő hangulatot teremtett.

(Fotó: Kovács Erika)

Verdi operái közül a Traviata, A Trubadúr, A Szicíliai vecsernye, és az elmaradhatatlan Rigoletto, a Traviata, Bizet művei közül a Carmen, Csajkovszkijtól A hattyúk tava, Sosztakovicstól a Moszkva, Rimszkij-Korszakov darabjai közül a Mese szaltán cárról, Gavrilin operáiból az Anyuta, Amirovtól az Ezeregy éjszaka meséi, Borodin művei közül pedig Igor herceg világa, érzelmei, vívódásai, öröme, tragédiája és boldogsága, a spanyol, és az olasz mellett az orosz kultúra világa csendült fel rendkívül tehetséges fiatal művészek: Tamara Zavalnaja, Irina Malceva, Mihail Kopalkin és Ilja Zsuravljov előadásában.

Az operagála művészeit vastapssal jutalmazta a Hangvilla érthetetlen módon félházas közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!