Veszprém

2014.04.24. 16:40

Nemzetközi körözés a bőrnadrágos öregúrért

Veszprém - Súlyos terhelő vallomást tett az az első, a másod és a harmadrendű vádlottra az utóbbi időszak legnagyobb drogperében a negyedrendű vádlott – derült ki csütörtökön a törvényszéken, dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt.

Kovács Erika

- Élettársammal együtt saját fogyasztásra vásároltam kábítószert, soha nem adtam el, kiskorú gyermekeink előtt nem fogyasztottunk soha, a hazai drogkereskedelem egyik ismert alakjával, a „Papa” néven ismert férfivel soha nem beszéltem - idézett a bíró a másodrendű vádlott korábbi vallomásából. A férfi ezúttal nem, de korábban több tucat vallomást tett, amiket többször visszavont, módosított.

Kiderült még: 2011 májusától Almádiban egy bérelt faházban éltek élettársával, és két kiskorú gyermekével, mert a családnak megtetszett a balatoni élet, és nem a kábítószer miatt költöztek oda Tatabányáról. Eladott gépkocsi árából, zálogcédulákból, megtakarított pénzükből éltek. A zálogcédulát vett azoktól, akik nem tudták kiváltani ékszereiket, és herendi porcelánjukat. A férfi kiváltotta, az aranyat polírozva eladta drágábban.

– Minden legális forrásból származott. Akiknek semmi közük a kábítószer ügyhöz, előzetesbe kerültek, akik sárosak, szabadlábon vannak – vallotta korábban. Ő extasyt és speedet fogyasztott alkalomszerűen, amit az elsőrendű vádlottól vett. Dolgozott villanyszerelőként, volt kocsmája, amit visszaadott családi okok miatt. Faházában soha nem rejtett el szert. Az elsőrendű vádlott hozott neki Almádiba kábítószert,  aki mondta neki, eladhatja, de az áron összevesztek. Elsőrendű adta az extasyt a harmadrendű vádlottnak, utóbbival párja lefeküdt, mert nem tudott fizetni neki a szerért. A harmadrendű terhelő vallomást tett rám, hogy élettársammal lehessen – mondta korábban a férfi. Pénzért soha senkinek nem adott kábítószert, havonta elsőrendű vádlottól 10-15 szem extasyt vett. Csokitól, vagy Öregtől, vagy Papától ő nem vett soha szert, csak az elsőrendűtől.

Fotó: Kovács Erika


Papa belga-magyar állampolgár, a hazai kábítószer kereskedelem egyik központi alakja Belgiumból hozott többek között kokaint, füves, marihuanás cigit, a Keleti pályaudvaron egy vagonból valaki kivette, betette egy gépkocsiba, ami Papa után ment, aki Budapesten kezdte terjeszteni, aztán az egész országban, neki előre kellett fizetni. -Láttam, amikor elsőrendű vádlott a lakásán 850 ezer forintot adott át Papának – mondta korábban a másodrendű vádlott. A bíró felidézte még: Papa megjött, eltűnt, lehet hetven, de negyvenéves is, bőrnadrágban járt, körözte az Interpol, az elsőrendűvel virágnyelven beszélt, például így: „Debrecenbe megyünk a telekre”. Csak a Papától vett szert fogyasztott az elsőrendű vádlott. -Nem tudom, Papa milyen viszonyban van a kábítószerrel, soha nem láttam nála ilyet – mondta korábban  a másodrendű vádlott.

A Balatonnál élő, előzetesben levő harmadrendű vádlott sem tett vallomást, személyi körülményeiről elmondta: felszolgáló volt egy játékteremben a Balatonnál, alkalmi munkát végzett, dolgozott Budapesten egy konyhán. Lepsénybe is mentek cuccért, a másodrendűnél találkozott egy bőrnadrágos öregemberrel, 60-65 éves lehetett, de őt kiküldték a szobából. A vádlott korábban beszélt Szlávy Bulcsú egyik emberéről, és mindenki azt hitte, én köptem be a másodrendűt, aki terjesztett kábítószert, speedet és bogyót. Azt hittem a szer fogyasztása jó móka, de beláttam, nem az. Soha nem kereskedtem vele – közölte korábban. A bíró felidézte még: a másodrendű Tatabányáról hozott speedet, számlázással foglalkozott, egyszer jött hozzá egy pali, amikor ő bélyegzőcsattogást hallott. „Mondta neki, nem rossz ennyi pénz, hogy nem csinál érte semmit”.

Az első és a másodrendű vádlott észrevételeiben kijelentette: nem kereskedtek kábítószerrel.

A negyedrendű, szabadlábon levő női vádlott terhelő vallomást tett az első, a másod és a harmadrendű vádlottakra, velük kapcsolatban nagy mennyiségű kábítószer megszerzésére és értékesítésére utalt.

Papát érintő kérdésünkre a tárgyalás szünetében dr. Brodmann Péter ügyvéd elmondta: nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az ügy jövő szerdán folytatódik a törvényszéken.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!