Veszprém

2015.01.20. 19:40

A diabétesz nem betegség – állapot

Veszprém adott otthont a tizedik Országos Gyermekdiabétesz napnak szombaton.

Marton Attila

A rendezvényt minden évben más helyszínen tartják, idén először volt Veszprém a házigazda. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a fegyelem, az együttműködés és a folyamatos tréning mellett a cukorbeteg gyerekek teljes értékű életet élhetnek.

Blatniczky László, a Magyar Diabétesz Társaság gyermekszekciójának elnöke azt tanácsolta a résztvevőknek, szerezzenek emlékeket és cseréljenek tapasztalatot egymással. Szabó Éva, a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának vezetője azt tanácsolta a gyerekeknek, ne éljék meg betegségként állapotukat.A köszöntők után diabéteszes gyerekek adtak műsort, délután szakmai előadást és kerekasztal-beszélgetést is tartottak, valamint fellépett a Pannon Várszínház és az Acro Dance Sporttánc Egyesület is. A rendezvényen kiállítások és tájékoztatók álltak a résztvevők rendelkezésére, akik szakmai tanácsadást is igénybe vehettek. A diabétesz napon – amelyet a Veszprém Megyei Gyermekdiabétesz Szakrendelés és a Hétpettyes Alapítvány szervezett – mintegy háromszázan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!