Veszprém

2014.09.18. 17:54

Mintaként szolgálhat az egyetem és a város együttműködése

Rendhagyó együttműködési megállapodás született Veszprém város és a Pannon Egyetem között.

Balassa Gergő

Veszprém és a Pannon Egyetem már 2011 óta egyedülálló, széleskörű és aktív együttműködést folytat, melynek eredményeként az intézmények közös stratégiai projektet határoztak meg. A Porga Gyula polgármester és Friedler Ferenc rektor által a városháza Komjáthy termében csütörtökön aláírt keretmegállapodás a fejlesztések irányát, a közös vállalásokat rögzíti.

(fotó: Penovác Károly)

– A többi egyetemi város számára is mintaként szolgálhat a városi önkormányzat és a Pannon Egyetem közötti rendhagyó együttműködés. Veszprém akkor erős, ha a Pannon Egyetem is erős, hiszen egy jól működő egyetem garanciája lehet a veszprémi sikereknek. Arra szövetkeztünk, hogy közösen álmodjuk meg az egyetem és a város jövőjét – fogalmazott ünnepi gondolataiban Porga Gyula polgármester.

A szeptemberi városi közgyűlésen elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégia megvalósításában kiemelt szerep jut majd a Pannon Egyetemnek is, melynek rektora csütörtökön kiemelte: egyedülálló a Veszprém és az egyetem közötti kapcsolat. – A Pannon Egyetem minőségi pályán van, de ezt a minőséget csak akkor tudjuk teljesíteni, ha székhelyünk támogat minket. Nekünk fontos az, hogy Veszprém Magyarország legélhetőbb városa legyen. Figyelembe vesszük azokat a területeket, melyektől erősödik a város – hangsúlyozta Friedler Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!