Veszprém

2014.11.18. 16:00

25 éve írtuk - Méltánytalan az áremelés

A benzin árának emelésétől riadozik a közvélemény, de vajon mi is ennek az alapja? A kérdés már 1989-ben is foglalkoztatta a Naplót és olvasóinkat.

Balassa Gergő

Bráz János 1989. novemberében azzal a témával foglalkozott, hogy a különböző árváltozások hogyan érintik a különféle motorhajtóanyagok, olajadalékok, kenőolajok nagy hazai előállítóját, a Dunai Kőolajipari Vállalatot. Írásában a vállalat vezérigazgatóját, Rátosi Ernőt szólaltatta meg, aki elmondta, minden korábbi üzemanyagár-emelés nullszaldós volt a mi számunkra. Ezek az emelések kormányzati elhatározásokból születtek. Több alkalommal szembesültem azzal, hogy minket hibáztatnak az esetleges áremelés miatt. Mi korábban semleges szereplők voltunk, ez azonban változhat a jövőben.

Elég régi együttműködésünk van a (Veszprém megyei) kutatóhelyekkel, vegyi üzemekkel, a Veszprémi Vegyipari Egyetemmel, annak Ásványolaj- és Petrolkémiai Intézetével. Születtek eredmények a különböző bitumenek, kenőolajok kidolgozásában és fejlesztésében, a parafingyártásban, olajadalékok kimunkálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!