Veszprém

2014.09.10. 16:33

Megújuló lakótelep

Veszprém – Szeptember végére befejeződnek a szociális városrehabilitáció közterületi felújításai, közölte Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője.

Marton Attila

A beruházás részeként jelenleg hat helyen dolgoznak egyszerre a szakemberek, a kivitelezési munkák eltérő előrehaladottsági állapotban vannak. A Kálvin János parkban rendezvényteret alakítanak ki, telepítik a gördeszkapálya elemeit és két úgynevezett Panna-pályát, mondta Ferenczy Gábor. Hozzátette, a városi művelődési központ előtt járdát építenek, felújítják a murvás felületeket, valamint a Munkácsy és a Halle utcák, illetve a Séf iskola által közrezárt területen a gyalogjárdát, továbbá folyamatban van egy streetball pálya kialakítása is. A Halle és Stromfeld utcák közötti parkban a járdák felújítása mellett Panna futballpályát építenek, és rendbe hozzák a murvás területeket.


Bajai Tibor vezetésével dolgoznak a szakemberek a járdaszegély építésén a Halle utcában (Fotó: Stiger Ádám)


Emellett minden helyszínen kertészeti munkákat is végeznek: kijavítják a gyepfelületek hibáit, cserjéket és fákat telepítenek, a Haszkovó utcai élelmiszerbolt előtt új térburkolatot alakítanak ki, és előkészítik a kispiaci pavilonok telepítését. Szeptember végére elkészül a Munkácsy utca 3. északi oldalának és végfalainak homlokzati szigetelése, a Haszkovó utca 12-ben a három lift teljes cseréje és akadálymentesítése, valamint a Haszkovó utca 18. északi és keleti oldalának homlokzati szigetelése. A programban részt vesz a Haszkovó utca 16. is, ahol az épület lapos tetőszigetelését újítják fel és kicserélik a lépcsőházi ajtókat, azonban az első közbeszerzés eredménytelen. Ferenczy Gábor szerint még idén elkészülhet ez a beruházás is.



A várhatóan 2015 júniusában befejeződő, 1,2 milliárd forintos beruházás-sorozatot - amelynek része a Ringató óvoda teljes újjáépítése és az Erdei és Kuckó tagóvodák részleges belső átalakítása - csaknem 100 százalékban támogatja az Európai Unió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!