Veszprém

2014.11.28. 19:25

Megtartották a huszonharmadik Bárczi Caritas Gálát

Az oktatás és nevelés mellett a szeretetről szól a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola tevékenysége.

Kutasi Zsófia

Emelte ki Némedi Lajos alpolgármester a Bárczi Caritas Gála megnyitóján köszöntőjében. Hozzátette: a szeretet békét és csendet hoz, örömet és bátorságot is ad egyben.

- Ez a pici iskola a másságával pozitív irányban tűnik ki a városból. Elsődleges szempont, hogy az oktatás mellett minden nap élményt adjunk a gyerekeknek – fogalmazott Horváth Éva, az iskola igazgatója. Elmondta, a szeretetteljes légkör nem csak tantermekben, de a nevelőtestületben is jelen van, melynek tagjait az egymásra figyelés, a kreativitás és a diákokért érzett felelősség fűzi össze. Munkájuk során a gyerekeket a tudásuk legfelső fokára szeretnék eljuttatni.

A Bárczi Caritas Alapítvány huszonhárom éve alakult, az iskola hátrányos helyzetű tanulóinak támogatásáért. Minden évben megrendezik a gálát, melynek célja az alapítvány bevételének növelése, valamint az, hogy a tanulók megmutathassák tudásukat és tehetségüket. A gálán a Városi Művelődési Központban a diákok többek között mazsorettet, néptáncot és énekszámot adtak elő. A hagyományos Bárczi díjat idén öten vehették át. Az iskoláért végzett munkájáért a díjat a pedagógusok közül Barbarics Tamásné igazgatóhelyettes, a diákok közül a közösségi tevékenységéért és példamutatásáért Horváth Anna, Tóth András, Szalai István és Takács Krisztián kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!