Veszprém

2013.05.01. 16:00

Megnyílt az új főbejárat az állatkertben

Május első napján hagyományosan tömegek keresik fel a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkot. Idén a korábbinál kényelmesebb volt a beléptetésük.

Varga Ibolya

Az előző hónapokban munkagépek zajától volt hangos a Gulya-domb, ugyanis az elmúlt évtizedek legnagyobb infrastrukturális fejlesztése valósulhatott meg – tájékoztatta a Naplót Szabó Petra projektmenedzser. A beruházás, melyet saját erőből finanszírozott az állatkert, 149 millió forintba került. Április utolsó napján kezdték meg az elkészült fejlesztési elemek próbaüzemét.

Új vendégforgalmi bejárat épült a Gulya-dombon, mely a múlt évben átadott térköves bekötőút segítségével közvetlenül megközelíthető a 8-s számú főút felől. Az új bejáratot egységesen kialakított, kavicsborítású látogatói utak kötik össze az állatkert látnivalóival, és az eddig nem használt állatkerti területeket is végre be tudták keríteni.

Megmaradt a régi bejárat a Fejes-völgyben, míg a Gulya-dombon hat munkahelyes beléptető nyílt (Fotó: Gáspár Gábor)

Az állatkert két fizikailag elkülönült területe, a Fejesvölgy és a Gulya-domb közötti közlekedést gyalogos átjárón keresztül oldották meg. Most már nem kell jegyet váltani vagy ellenőriztetni a két rész közötti átjáráskor.

 

Természetesen új állati projektelemről is beszámolhatunk – folytatta Szabó Petra. Az állatkert egyik legnépszerűbb társas állatbemutatója, az Afrika- szavannakifutó teljesen megújult az elmúlt hónapokban. A fejlesztésnek köszönhetően területe másfél hektáros nagyságúra nőtt, és egy kilátóval is gazdagodott, melyről a zsiráfok fejmagasságából csodálhatjuk a szavanna állatait, a zebrákat, az orrszarvúcsaládot, a zsiráfcsapatot és – reményeink szerint – néhány napon belül a struccokat is.

 

 

 

Veszprém legnépszerűbb turisztikai látványossága az állatkert. Évente kétszázötvenezren látogatják meg. Az utóbbi években olyan nagy beruházások készültek el, mint a Csimpánzvilág vagy a Böbe majom tanodája. Utóbbi helyen a gyerekek játszva tanulhatnak sokat az állatokról. Ez a tudás maradandóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!