Veszprém

2015.03.03. 15:40

Már nem nyújt lelki támaszt a betegeinek

Veszprém - Kígyósi Zsuzsanna február 24-én váratlanul halt meg. Temetéséről később intézkednek.

Napló-információ

Kígyósi Zsuzsanna, a Csolnoky Ferenc Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai Gondozójának főorvosa 2008 márciusában több mint három évtizedes itteni aktív gyógyítói munka után vonult nyugdíjba. Szakterületének elismert képviselője volt.

A Békés megyei Tótkomlóson született 1939-ben, a szegedi egyetemen 1966-ban avatták orvossá. Első munkahelye a Békés megyei Pándy Kórház volt, itt szerzett szakorvosi képesítést. Férje Szoboszlay Sándor színművész, 1972-ben a Petőfi Színházhoz szerződött, így 1974 őszén Kígyósi Zsuzsa is munkahelyet változtatott.

Veszprémben kórházi háttér nélkül dolgozott, 1989-ben a neurológiai osztály megnyitásával örvendetes fejlesztés történt. Kígyósi doktornő rendelőintézeti főorvosként, szakfelügyelőként és igazságügyi szakértőként fáradhatatlanul járta a megyét hosszú éveken keresztül. Az alkohol-, a drogfüggőség veszélyeiről az iskolákban a pedagógusoknak, diákoknak és a szülőknek beszélt, szinte minden felkérésnek eleget téve.



Kígyósi Zsuzsanna elhunyt
Archív fotó: Cserháti Társaskör

Veszprém megye művészeti életében színészek, írók és költők, a képzőművészet különböző területén alkotó emberek önkéntes orvosa volt.

Kígyósi Zsuzsanna két cikluson át volt önkormányzati képviselő. A város legutóbbi közgyűlésén megemlékeztek róla. Veszprém megyében, a közösség javára végzett több évtizedes gyógyító- és felvilágosító munkájának elismerése életében nem történt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!