Veszprém

2014.11.26. 17:57

Kritizált gazdálkodás

A városvezetés vagyongazdálkodásának fókuszában a rövid távon hasznosítható bevételek állnak, jelentette ki Gerstmár Ferenc.

Balassa Gergő

A Lehet Más a Politika veszprémi önkormányzati képviselője szerint ezért is lett az enyészeté a zeneművészeti szakközépiskola egykori épülete.

– A bizottsági ülésekre még úgy került be a vagyongazdálkodásról szóló anyag, hogy az nem tartalmazta az irányelvek jóváhagyására vonatkozó pontot, csak az ingatlangazdálkodásból származó bevételeket határozta meg, fogalmazott. Hozzátette, ebből is látszik, hogy a városvezetés célja a rövid távon realizálható bevételek megszerzése, nem pedig a hosszú távú tervezés, amely a képviselő szerint az ingatlanok fenntartható hasznosítását szolgálná.

– Úgy költöztettek ki egy oktatási intézményt egy számára kevésbé alkalmas helyre, hogy a hátrahagyott ingatlan azóta az enyészeté. A pillanatnyi bevétel reménye felülírta az ésszerűséget – hangsúlyozta a képviselő.

Zelenák Adrián, az önkormányzat tulajdonosi bizottságának külső szakértője szerint nem látszik, hogy a város pontosan milyen szándékkal vásárolta meg a repülőtér melletti területet. A vételár aktuális részletét 2015-ben is fizetni kell, a beruházás megvalósulásáról azonban nincs információ, mondta, majd megjegyezte, az önkormányzati bérlakások száma sem növekedett, holott a rendel-kezésre álló lakások többszörösére lenne szükség Veszprémben.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!